Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Estetică dentară

Ca știință, estetica dentară este extrem de complexă, medicul stomatolog fiind nevoit să își exploateze în mod eficient abilitățile de reconstrucție a țesuturilor afectate, dar și să-și cultive simțul estetic.

 

În zilele noastre, stomatologii răspund din ce în ce mai bine așteptărilor pacienților în ceea ce privește  nu doar reconstrucția structurilor dentare afectate, dar și înfrumusețarea zâmbetului.

 

Majoritatea pacienților tineri tind să-și aleagă modelul din mass-media, în timp ce pacienții cu vârsta peste 50 de ani doresc să aibă dinți ca cei din tinerețe.

 

Este bine de știut că dinții pot fi reglați doar în corelație cu fizionomia și cu aspectul corpului. Astfel, între fizionomie, aspectul general al corpului și cel al dinților există un raport de interdependență și o stare de armonie.

albire dentara bucuresti, fatete dentare bucuresti, obturatii fizionomice

fatete denatre bucuresti, obturatii fizionomice bucuresti, albire dentara bucuresti

Un important factor care duce la asigurarea calității tratamentului stomatologic și la satisfacția pacientului este modul în care este gestionată relația medic-pacient.

 

Medicul dentist trebuie să abordeze tratamentul pe două coordonate:

  • reconstrucția unei dentiții morfologice și funcționale;
  • stabilirea nevoilor estetice ale pacientului și a ceea ce definește noțiunea de „frumos” a pacientului.

În același timp, tratamentul de estetică dentară se realizează în funcție de anumiți factori, precum  personalitatea, vârsta, sexul și bolile sistemice ale pacientului.

 

Noțiunea de „proporție ideală” face posibilă efectuarea unor lucrări dentare ce integrează armonios trăsăturile faciale și somatice ale căror caracteristici de bază sunt simetria, echilibrul și continuitatea.

Albirea dentară

Potrivit studiilor, poți părea chiar și cu cinci ani mai tânăr și cu cel puțin 20% mai atractiv, cu un zâmbet mai alb. Cine nu dorește astfel de rezultate?

 

Misiunea echipei noastre medicale este de a face albirea dinților accesibilă, rapidă, confortabilă și eficientă.

 

În condițiile ritmului rapid și aglomerat de viață actual, ai nevoie de un tratament care să îți transforme zâmbetul rapid.

albire dentara bucuresti, fatete dentare bucuresti, obturatii fizionomice

De ce albire dentară profesională?

  • Pentru siguranța ta

Albirea dentară coordonată de un medic stomatolog este singura albire desfășurată în perfectă siguranță, fiind sub deplină supraveghere medicală.

  • Pentru a fi sigur că ești un candidat potrivit pentru albire dentară

Medicul stomatolog trebuie să evalueze starea de sănătate a dinților tăi, pentru a stabili dacă tratamentul de albire dentară nu lezează în vreo formă dinții sau sănătatea ta generală, dar și pentru a se asigura că efectul va fi cel scontat.

 

Gelul de albire a dinților va avea efect doar asupra dinților naturali. Nu va albi coroanele dentare, obturațiile sau orice alte restaurări dentare.

Dinții pătați în urma tratamentului cu tetraciclină sunt mai dificil de albit.

 

Porțiunea de rădăcină dentară expusă, care apare odată cu recesiunea gingiei, de asemenea, nu se va albi. Dacă ai obturații de amalgam în apropierea sau în spatele dinților din față, albirea pe termen lung poate determina dintele din jur să aibă o nuanță verzuie.

Albirea dinților care au multă transluciditate, poate face dinții să devină și mai translucizi și le poate da astfel un aspect mai întunecat.

  • Pentru minimizarea sensibilității dentare ulterioare

Este posibil ca după albire, dinții sau gingiile tale să devină sensibile. Acest lucru este obișnuit în timpul utilizării produselor care conțin geluri pe bază de peroxid și este doar un efect temporar, nu este dăunător dintelui.

 

Toate gelurile noastre profesionale de albire au nitrat de potasiu și ion fluorurat, ceea ce reduce foarte mult sensibilitatea dinților în timpul albirii, având în același timp același rezultat.

 

  • Tehnologie modernă de albire

Sistemul nostru de albire este echipat cu cea mai recentă tehnologie cu lumină albastră LED, oferind o albire mai eficientă, confortabilă și fiabilă, fără a produce căldură și zgomot.

 

Efectul gelului de albire este activat și accentuat de lumina LED, tehnica aceasta protejând smalțul dentar, în același timp.

Fațete dentare

Fațetele dentare ceramice sunt piese protetice personalizate, aplicate pe suprafața dinților, ca un nou strat de smalț, pentru a te ajuta să restaurezi aspectul dinților.

 

Odată aplicate, acestea pot acoperi smalțul deteriorat sau uzat, creează o suprafață albă strălucitoare și chiar ajută la îndreptarea dinților strâmbi.

 

Fațetele ceramice sunt opțiunea ideală pentru înfrumusețarea zâmbetului, devenind din ce în ce mai populare, datorită simplității și versatilității lor.

 

Odată aplicate, acestea sunt practic nedetectabile și extrem de rezistente la pete de cafea, ceai sau chiar de țigări, iar asemănarea lor cu smalțul natural al dinților este una fără egal, deoarece sunt subțiri, iau culoarea naturală a dintelui transpare prin fațetă.

albire dentara bucuresti, fatete dentare bucuresti, obturatii fizionomice

Ce tip de probleme corectează fațetele dentare?

  • Dinți pătați, foarte îngălbeniți, ce nu pot fi albiți;
  • Dinți uzați, tociți;
  • Dinți ciobiți;
  • Dinți neuniformi sau ușor nealiniați;
  • Diastema sau dinții spațiați prea mult.

Etape ale tratamentului cu fațete dentare ceramice:

  • Diagnostic și planificare a tratamentului: în timp ce suntem aici pentru a te ajuta, dorim să ne asigurăm că jocii un rol activ în planificarea zâmbetului tău de vis.
  • Realizare: Realizarea amprentării și trimiterea în laborator, pentru fabricare. Fațeta ar trebui să fie gata în aproximativ o săptămână sau două.
  • Prepararea smalțului și aplicare: Mai întâi, se așează fațeta pe dinte cu apă sau glicerină pentru a verifica potrivirea și culoarea.

În acest moment, culoarea fațetei este încă reglabilă în funcție de nuanța cimentului folosit.


  • Smalțul dentar necesită pregătire, pentru stabilitatea ulterioară a fațetei dentare.

Pentru ca suprafața dintelui să adere corespunzător, este necesar ca, anterior, dintele să fie curățat cu substanțe chimice specifice și dacă este necesar, se va îndepărta un strat de smalț.   

Fațete din compozit versus fațete ceramice

Fațetele compozite au multe avantaje, principalele fiind prețul scăzut și rapiditatea obținerii lor.

 

Fațetele compozite sunt sculptate direct pe dinți, într-o ședință și nu într-un laborator. Materialul compozit este aplicat direct pe dinți, unde poate fi modelat, sculptat și lustruit pentru a obține un aspect mai natural.

 

În timp ce mulți pacienți preferă fațetele compozite, fațetelor ceramice, acestea din urmă pot fi o opțiune excelentă, cu condiția de a fi îngrijite adecvat.

 

Fațetele ceramice sunt fabricate dintr-un material mai durabil decât fațetele compozite și, prin urmare, vor dura mai mult.

 

Fațetele ceramice durează de obicei între 10-15 ani, în timp ce fațetele dentare din compozit durează aproximativ 4-8 ani.

albire dentara bucuresti, fatete dentare bucuresti, obturatii fizionomice

Obturații fizionomice

Plombele albe, compozite, sunt realizate dintr-un amestec de rășină acrilică și sticlă, pentru a se potrivi culorii dinților existenți.

Acest lucru permite obturației să se îmbine perfect cu dinții, mai ales atunci când se află într-o poziție mai vizibilă, spre partea din față a gurii.

 

Sunt utilizate în special pentru dinții frontali. Aspectul lor estetic face ca acest tip de obturații să fie o alegere ideală pentru mulți dintre pacienții noștri.

 

Materialul compozit este aplicat în straturi și întărit cu o lumină specială, înainte de a fi lustruit și așezat corespunzător pentru a se potrivi cu forma dintelui și pentru a preveni petele.

Această procedură de adeziune permite susținerea dintelui și restabilește 90% din rezistența inițială.

 

Pe lângă faptul că este utilizat pentru obturații, acest material compozit poate, de asemenea, să repare dinții crăpați, rupți, strâmbi sau tociți.

 

Obturațiile nefizionomice, de culoare argintie, utilizează amalgamul și sunt realizate dintr-o combinație de metale care pot include argint, staniu, cupru și mercur.

 

De multe ori, aceste obturațiii sunt înlocuite cu cele fizionomice, pentru un zâmbet armonios.

Te așteptăm la Denta G International pentru o consultație!

Meriți să zâmbești cu încredere!

Programează-te